Hitta nya vänner på nätet! Läs och svara eller + skapa en egen vänförfrågan eller diskussion.

Trädgård,pyssel och musik (Kungälv)

MissSofie +1
Jag har en trädgård full av mördarsniglar och kircshkål och en massa perenner som ideligen behöver delas. Delar du mitt kontrollerade trädgårdsintresse? Jag tycker om musik och älskar att sjunga, vill du gå på musikal med mig? eller gå regelbundet på opera? Tycker om att gå i skogen och plocka svamp och annat, men vet inte var jag skall leta....det kanske du vet? Söker efter nya promenadvägar med en promenadkompis. Scrapbookingkurs, kan det vara någonting? Jag envetas med att göra egna julkort fast det mesta numera görs digetalt eller via sms, kanske är du likadan. Pyssla tillsammans?
Karola65
Till @MissSofie
Hejsan!
Härligt att det känns bra efter sjukskrivningen att komma tillbaka igen.
Jag har och hört att folk har väldiga problem med försäkringskassan det är tråkigt för dom är ju till för oss när kroppen strejkar.
Ja nu har advents stakarna kommit upp här det blir så härlig stämning inne när man tänder upp.
Vad roligt att kunna umgås ändå med sina syskonbarn och dom fortfarande tycker det är roligt. Jag har 6 st syskonbarn i skiftande ålder.
Ja nu börjar snart julkalendern på tvn den brukar jag följa alltid lika roligt som när man var liten. Gjorde ett uppehåll ett tag men sen när dottern började titta som liten hängde jag på igen.

Som arbetssökande blir det en del promenader, har en väninna som också går hemma så vi tar en fika då och då så får man leta jobb inte lätt när man inte har så stor kompetens att jämföra sig med. Har 2 årig distributions och kontorslinje med mig men idag ska allt vara 3 årigt. Kommer inte långt på sina kompetenser heller inom jobb. Så får man gå på rekryteringsträffar och jobbmässor när det finns och lite såna saker som anordnas av arbetsförmedlingen. Försöker att läsa lite grand.


Jag var ute på nätet för länge sedan och kollade vad det fanns för ställen att hitta nya vänner och fann då denna sidan. Sedan tog det ett tag innan jag anmälde mig.

Trevlig torsdag!

Carola
MissSofie
Till @Karola65
Hej på dig :-)

Tisdag kväll, och jag har avverkat dag två efter sjukskrivning.
Bra känsla, det kommer bli bra, jag har inte bråttom och att ha arbetsgivare och arbetsledare med mig som stöttar på olika vis och som förstår. Fick dock ett litet brev från försäkringskassan som av någon anledning inte godkänt min läkares intyg.
Vet inte om man skall tycka att den myndigheten eller vad det nu är gör ett bra jobb.
Har hört en del som haft problem och i media har försäkringskassan varit ute i blåsväder mer än en gång. Hoppas att läkaren övertygande och envis nog, det är snart jul.

Mina fönster blev putsade, fast jag fick hjälp av sambon så nu har jag för en gångs skull rena fönster när jag skall hänga upp mina adventsstjärnor, och årets julkort är snart klara.
Pysslar lite, och när jag inte jobbar så mycket har jag haft tid att greja lite tidigare. Envisas med att sända egna julkort fortfarande. Vet att allt färre skickar och att man inte skall lita på posten, men jag gillar det där med att pyssla. Osså har jag mina brorsbarn som förvisso är tonåringar, men vi har alltid pysslat vid jul, och dom har aviserat att det måste man göra och även om det finns hästar och killar och allt annat konstigt i deras vardag så är julpysslet och pepparkaksbaket ett måste. I år skulle eventuellt två kompisar följa med. Så då blir det 4 tonåringar + tonåringarnas hund som skall ha taccos, pyssla, baka pepparkakor och titta på trolltider på vår aaaaaaaldeles för lilla tv ( nej, vi har inte storskärmstv...den gamla lilla tvn funkar ju! )

när ungarna kommer brukar jag vara nästan färdigpysslad med korten för att dom skall ha lite att inspireras av...osså blir det ju lite laga mat, och diska och se till att godisskålen är full med...:-)

första advent på¨söndag som sagt...va fort tiden går.
hur spenderar du dina dagar när du är arbetssökande, pysslar eller promenerar eller söker jobb eller går en kurs...eller någonting annat ?

hur hittade du din väg till tjejkompis?

trevlig tisdagkväll:-)

annsofie
Karola65
Hejsan!
Det verkar vara ett intressant och spännande val av yrke tycker jag.
Det är inte roligt att vara sjukskriven men ibland är det ett nödvändigt måste.
Så härligt att få komma igång lite smått igen för dig!
Jag har inte varit arbetssökande sedan 1987 så det är jättelänge sedan och inte alls på samma vis som då. Nu ska allt skötas vi datorn hemma. Var ute 3 månader i våras på en stöd och matchningskurs genom arbetsförmedlingen det var bra för då fick man träffa andra i samma sits.

Vad roligt att ha dessa cd-skivor som dimper ner emellanåt hemma och bara njuta.

Ja nu är det dags att plocka fram sina adventsljusstakar mm det är mysigt tycker jag.

Peter le marc har gjort många fina låtar med lite djup i.

Önskar dig en fin måndag!

Carola

MissSofie
Till @Karola65

Gomorron!

Jag är sjukskriven kyrkomusiker, men det blev klart i går att på måndag börjar jag på 25% igen. Förhoppningsvis 50% veckan därpå om kroppen och kraften är med mig.
Arbetslös, eller arbetssökande som det heter numera, är någonting som jag aldrig har varit. Så jag är lyckligt lottad. Har jobbat varje lov sedan jag gick i åttonde klass, dels som vikarierande kantor förstås, men även inom hemsjukvården. Så jag behövde aldrig ta studielån när jag gick på musikhögskolan. Tacksam! Världen är tuff i dag, och jag upplever att den blir allt tuffare på många sätt. Många ungdomar vet inte vad som skall göra av sitt liv, jag visste det och var målmedveten från början. Det är långt ifrån en självklarhet. Jag tänker att det vore obligatoriskt med ett praktikår efter nian innan man väljer gymnasiet, där man få pröva lite olika yrken för att lite lättare kunna göra sitt gymnasieval. Så många skoltrötta och osäkra ungdomar det finns!

I dag dimper det ner en cd i min brevlåda, peter le marc, en av mina favoriter släpper en ny cd. Den tunna tråden.Jag köper inte så mycket musik annars. Och när jag kommer hem har jag helst tyst omkring mig, min arbetsdag är knökfull med ljud..tystnad är en lyxvara! men denna skivan har jag hängt på låset för att få köpa. Han skriver bra texter, och på svenska, och han har någonting att berätta. Han är inte så kommersiell som många andra i branschen. Finns på spotify tror jag, och på Youtube om du är nyfiken :-)

Och så kom jag på att det är första advent nästa helg, så kanske att mina skitiga fönster som knappt går att se igenom skall får sig en omgång..om jag orkar och har lust..dvs..
hösten har gått fort. Det var sommar länge, så plötsligt var det höstfärger några veckor och så ändrades det hastigt igen och blev vitt på marken. Allt detta inom loppet på en månad. Den månad som jag varit sjukskriven, kanske därför det känns som om jag varit borta länge...

önskar dig en fin fredag!

annsofie

Karola65
Till @MissSofie
Hejsan!

Ja det är inte lätt när dom säger upp folk överallt på löpande band just nu. Alla företag flyttar produktionen utomlands till låglöneländer även så där jag arbetade. Dom producerar i Kina och Polen åt företaget:(. Väldigt trist tycker jag så vill man ju inte ta lån för att läsa. Gick en 3 månaders kurs genom af i våras i stöd och matchning.
Vad för typ av musiker är och var du?

Ha det gott!
Carola
MissSofie
Till @Karola65

så då antar jag att du funderar över vem som behöver dig nu...i arbetslivet alltså.
trist det där med större företag och pengar och lönsamhet, jag tycker om det lilla sammanhanget. Vårgårda känner jag till, och lights i Alingsås lika så. en arbetskamrat brukar åka dit och rekomenderar ett besök där, det lär vara jättefint :-) när börjar det? grått? ja hur många nyanser av grått finns det igentligen en grå årstid..aldeles för många.. måla är ingenting jag är bra på, men det estetiska finns nog där i mig. är musiker till yrket.

Karola65
Till @MissSofie
Hej Ann-Sofie!
Vad kul att höra ifrån dig!
Jag arbetade som industrisömmerska har bara varit i den branschen hela mitt yrkesliv.Vi var många som fick gå eftersom det var ny vd som gjorde en hel ny omorganisation på företaget. Blev uppköpta av ett stort företag.
Alingsås är en mysig stad med alla sina kafeer och butiker. Bio besök är kul. promenader, gå ut och äta eller ta en fika. Brukar besöka lights in Alingsås nästan varje år. Har börjat måla i vuxen målarbok. Jag bor i ett litet samhälle som heter Vårgårda.
Det blev väldigt grått ute nu när snön försvann.

Med vänlig hälsning
Carola

MissSofie
Till @Karola65
hej

va tråkigt att bli uppsagd efter så många år! vad jobbade du med ?jag sitter och är sjukskriven efter en akut operation, snart på väg tillbaka...men livet kommer till sin spets och man funderar på vad som verkligen är viktigt i livet. Jag har kommit fram till att jobbet tar för mycket energi och kraft även om det är roligt, så nu tänker jag försöka ändra på det. Alingsås är en mycket trevlig stad! balders hage är en favorit, för att inte tala om alla trevliga fik :-) förutom musik, vad tycker du om att göra? allt gott, i Kungälv lyser solen lite grand, kanske gör det det i Alingsås också i dag :-) Med vänlig hälsning annsofie
Karola65
Till @MissSofie
Hej!
Jag är en 51 årig tjej boende i närheten av Alingsås som fastnade för din annons.
Jag är arbetssökande efter att jag blev uppsagd pga arbetsbrist efter 25 år juli 2014 och dagarna blir långa och trista när dottern går till skolan och sambon till jobbet. Jag har ingen trädgård men gillar musik mm.
Natural-girl
Hej :). Hur är det?

Varför vill du flagga inlägget?


Du är välkommen att flagga allt som inte passar in, även en tioåring ska kunna läsa det som skrivs.